ESCOLES I INSTITUTS

Conèixer la terra, viure la natura

Activitats

MOTXILLES D’EXPERIÈNCIES

A Ca Manxol treballem per a que els nens i nenes s’emportin una experiència autèntica que els serveixi per descobrir verdaderament el món rural i tot el que l’envolta.

Amb les nostres experiències cerquem assolir objectius i valors claus per al creixement dels alumnes:

  • Reconèixer els resultats del treball propi i col·lectiu, per entendre la cooperació.
  • Apreciar els valors de la pagesia catalana, com esforç i la constància.
  • Entendre la importància de la sostenibilitat i prendre consciència mediambiental, tot valorant les possibilitats de subsistència que ens dóna la natura.
  • Conèixer una manera de viure ancestral.

Els xiquets aprendran de maner directa, observant i explorant en l’entorn natural i a través de diferents activitats: interpretatives, de manipulació directa i lúdiques.

Gràcies a questa metodologia de treball els xiquets assoleixen els objectius fixats i a més s’emporten unes vivències agradables i motivadores, que els fan avançar en el seu creixement personal i aprenentatge del món.

A Ca Manxol posem molt èmfasi en les dinàmiques quotidianes, com ara l’ordre, la convivència, la correcta alimentació, l’autonomia, el companyerisme…essent un objectiu clau de la programació de l’estada, i pel qual tot l’equip, tant el de cuina com el de monitors, vetllarà.

Per tal d’ajudar-vos a planificar les vostres colònies a Ca Manxol us hem organitzat les nostres activitats en quatre motxilles.
Us proposem dues opcions:

  • Podeu triar un itinerari específic, que inclou un bloc tancat d’activitats exclusives relacionades amb cada eix temàtic
  • Podeu triar les activitat soltes de cadascuna de les motxilles per si us voleu traçar un itinerari a mida. En aquesta opció us donem la possibilitat de que en les vostres estades hi aparegui un personatge/eix temàtic que cohesiona les activitats.
MOTXILLA 1
MOTXILLA 1
La vida Rural
LA VIDA RURAL
Us descobrim com viuen, pensen, parlen i treballen els pagesos i els pastors de Rasquera: el conreu de l’hort, recol·lecció de les olives, la verema, la cura dels animals del corral,… Tota una experiència que busca crear un vincle real amb la natura.
MOTXILLA 2
MOTXILLA 2
Vivim les tradicions
VIVIM LES TRADICIONS
Gaudim de la riquesa cultural que ens ofereixen les diverses tradicions de la terra: llegendes, jocs, artesania… Tot un món a les nostres mans.
MOTXILLA 3
MOTXILLA 3
Un passat sostenible
UN PASSAT SOSTENIBLE
Conèixer el medi i la natura ens obre un món de possibilitats. aprenem com els nostres iaios sabien aprofitar els recursos i eren conscients de la necessitat de conversació i reaprofitament dels materials.
MOTXILLA 4
MOTXILLA 4
Aventura't a l'Ebre
AVENTURA'T A L'EBRE
Gaudiu de les diferents possibilitats d’aventura que us ofereix el paisatge ebrenc. No us perdeu la oportunitat de realitzar activitats saludables en un entorn natural privilegiat i desconegut, les Terres de l’Ebre que esperen ser reconegudes com a Espai de Reserva de la Biosfera.

Lo Sarronet : Estades d’un dia

La descoberta de l’entorn natural pot ser una explosió per als sentits dels més menuts.

TREBALLS DE SÍNTESI: ENTÉN L’EBRE

Per als alumnes d’ESO us proposem ampliar els continguts estudiats a classe mitjançant la descoberta temàtica de l’Ebre català. Per fer-ho us proposem dos alternatives. Aquests blocs són unitaris i en cadascun es treballa el riu i els seus voltant de manera diferenciada.

En els Treballs de Síntesi es demana a l’alumnat que utilitzi les seves competències per adaptar els seus coneixements en una situació fora de la quotidianitat de la classe, per aquesta raó a Ca Manxol us podem facilitar un dossier en pdf per tal que pugueu treballar-li a l’aula o durant l’estada amb el vostre alumnat.

  • Lo riu és vida: Una aproximació a l’Ebre des d’una perspectiva diacrònica, tot repassant la importància d’aquest riu en l’assentament de diferents civilitzacions durant èpoques diverses. Es pot aprofundir des d’una perspectiva històrica o geogràfica i natural.
  • La Batalla de l’Ebre: La proximitat de les serres de Cavalls i Plàndols ens dóna la oportunitat de conèixer un dels episodis més destacats de la història. Les visites als escenaris de la batalla i la descoberta de la rereguarda ens atansaran al juliol de 1938.
Treball de síntesi